Blog - Trajectòria - Calendari - Música - Vídeos - Contacte

divendres, 10 d’octubre del 2008

De Gira pel Camí de Santiago






Eiiii per fi una nova actualització!!

La veritat és que aquest mes de setembre ha estat bastant intens i ma deixat poc temps per fer altres coses.

Després de la ressaca OJIPC m'havia de recuperar de pressa perquè la roda no parava de girar. A principis de mes vaig estar uns dies per Tortosa amb un grup de música antiga que es diu Harmonia del Parnàs. Vam estar acollits en un convent de teresianes que estava d'allò més bé. Tenen una pasta... es nota que saben estalviar i invertir, cosa que a hores d'ara molts no poden dir...

Bé el cas és que vam estar fent villancets i alguna ària espanyola del XVIII, d'un tal Escorihuela, a mes a més del gran himne tortosí. Va coincidir que aquells dies començaven les festes!

Cal dir que el més bo de tot va ser un arròs que vam anar a fer orquestra i cors tots plegats a Sant Jaume d'Enveja. L'arròs amb llamàntol no estava malament però el negre... és de lo milloret que he menjat mai. Lo riu és vida, visca el Delta de l'Ebre!!!!

Després de suportar aquests dies mig malalt com vaig poder vaig decidir de seguir encomanant la meva enfermetat incurable d'una manera més professional, a nivell espanyol. I què millor que una gira pel camí de Santiago amb el Músicos de Su Alteza.
Primer vam estar assajant uns dies a Daroca, seu del curs de Música Antiga que es fa l'agost. Un poble amb molta història i curiós per la seva influència mossàrab. Després de celebrar la diada sense massa suport popular, veure que no hi havia massa llocs on menjar i d'unes partides infructuoses de pòquer, vam decidir d'escampar la boira cap a Jaca.

Aquí començarien un llarg viatge amb autocar, una llarga gira de concerts a esglésies, centres culturals i auditoris, una gira gastronòmica pel nord d'Espanya, un seguit d'hotels i pensions de tota mena...

La gira va Començar a Jaca (que bé que va anar la piscineta i el gimnàs), seguint per Pamplona (on els meus seguidors "azconils" em van recolzar), Oloron (Poble amb olor de xocolata Lindt pel carrer), Castro-Urdiales (Bon peix, orujo i un sofà de massagtes increïbles), Burgos (Quina catedral!), Nájera (bon pà amb tomàquet i olives i el meu primer partit de pelota vasca que entenc!), León (Quins vitralls té la catedral, cal "Bambi"), Avilés (Sidra, Cabrales i na fent) i Santiago (Orujo, Pop gallec, cantarella galleguinha!)

Després de tornar amb un bihèlix mirant en sentit contrari tota la tripulació, vaig poder descansar un dia a Cervera. Vaig anara veure la Barcelona Big Latin Band on toca el meu exprofe de baix. Com la liava el tiu, és un crack. Llàstima de l'acústica (a qui se li acudeix una big band al Paranimf i sense barra!!!)

Després vindrien uns dies de gravació a Daroca del repertori de la Gira. Eren villancets del XVIII espanyol de Samaniego, una tocata de ministrers, un villancet jotero amb quartet de baixonets! va ser divertit tot plegat, Vam provar esglésies fins que vam trobar la que ens agradava i després vam gravar la discogràfica francesa Alpha, amb un tècnic molt competent i catxondo que s'ho va curra en 5.1.
Tot plegat hagués estat insuportable sense les jornades gastronòmiques a casa de la Teresa i el Pedro amb el Xef Quim.

Va ser una experiència molt grata tot i els petits problemes que van sorgint. Només dir que aquest temps que he estat treballant i convisquent amb ells (Músicos)he après molt i m'ho he passat molt bé. Ara toca aparcar-ho durant un temps però qui sap si ens tornarem a veure, no?

Cal agraïr la gentilesa del senyor Puertas que amb el seu contrabaix barroc i funda han fet possible aquesta aventura.

I bé, ara hem tornat a la realitat de nou. Hem començat classes a l'escola de Bellpuig amb els alumnes una mica en baixa forma però amb ganes de seguir donant guerra de 16 peus, he començat classes d'alemany a Igualada per preparar-me per l'any vinent si tot va bé. I bé ara toca posar-se a estudiar, nedar una mica, taocar amb d'altres orquestres de cambra catalanes, anar mirant contrabaixos i anar fent.

Per cert gran o curiós concert de Tibau a Tordera. va estar bé saludar a gent que feia temps que no veia. Us avanço que el dia 22 de novembre hi ha un possible concert a Sant Guim. Ens l'intentarem currar força.

Petons i salut a tots i totes. Aus wiedersehen!